Završna Revija 2020.

U četvrtak 09.07.2020. na našim Bazenima Kantrida i ove godine održali smo tradicionalna Završnu Reviju.
Iza nas je jedna čudna sezona ali ipak smo je odlučili završiti onako kako to radimo svake godine.
U ovoj teškoj godini, nismo sudjelovali na svim natjecanjima, niti se vraćali kući s medaljama ali smo ipak shvatili koliko nam znači treniranje, pripadanje jednom timu i koliko uživamo na treninzima pa čak i kada su oni teški. Svi smo shvatili koliko zapravo uzimamo zdravo za gotovo stvari koje radimo svaki dan, koje su nam postale rutina i kako u njima više ne uživamo kao što smo znali. Shvatili smo ipak da svaki dan donosi nešto svoje, da u svakom danu postoje stvari koje nas čine sretnima i da pored sebe imamo obitelj s kojom je najveća sreća podijeliti sve naše trenutke. Ove godine pripremili smo nešto malo drugačije. Nažalost, nisu nam uvijeti dopuštali da priredimo opet neki veliki show pa smo odlučile napraviti malu reviju tj. retrospektivu svih onih revija koje smo kroz godine radile.
Prva ne redu bila je revija ‘Bal na vodi’ (2009.) koja je u cijelom svijetu poznata kao sam početak sinkro plivanja.
U sastavu ovogodišnjeg ‘bala’ na vodi bile su: Lana Turković, Lana Stupar, Ana Čop, Sara Spoja Milat, Morena Vuletić, Antonija Tadić, Tara Turalija, Mia Segarić, Mara Klaričić, Lena Glavačević, Nikolina Lukić, Liza Kryzk, Nora Ljubetić, Dora Stanković, Leonarda Zec, Maja Mrakovčić, Aurora Galović, Ana Maria Perković, Tonya Šarčević, Doria Đorđević, Sara Franjul, Mia Šestan, Enia Štimac, Paula Biagini, Ena Peričić, Rita Rančev, Paola Poklepović, Ana Kus i Monica Lazarić.
U 2013. Godini predstavili smo mjuzikl „Chigaco na Kantridi“, koji je bio dio humanitarne akcije „Dajmo snage Forci!“, organizirane za pomoć Plivačkom Klubu Forca koji djeluje u Rijeci s ciljem motoričkog opismenjavanja i socijalizacije djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Zajedno s našim plivačicama nastupio je i Maraton bend koji je glasovno pratio naše cure tokom njihove izvedbe. Te smo godine svi zajedno pokazali koliko imamo veliko srce i koliko smo uvijek spremni pomoći durgima. Ovoga puta juniorke Ivana Radetić, Maria Glavačević, Andrea kosanović, Tia Elena Fućak, Petra Premuš, Elena Galović, Ana Kus i Enea Šebelja pokazale su nam jednu od revija iz tog mjuzikla.
Nakon velikog odaziva i oduševljena publike s našim mjuziklom, nije nam bilo druge nego da nastavimo u istom ritmu. Okupile smo se mi trenerice i bacile u potragu, koji bi mjuzikl mogle odraditi a da opet oduševimo našu publiku? I onda je našoj Majdi sinula ideja, a šta kažete na John Travoltu? I tako je to i bilo. Naša Martina je odlično odradila ulogu Travolte dok je naša Lucija toliko dobro štiklama skakutala po bazenu da smo na trenutke pomislili da je prava Olivia Newton John s nama. Bile su to kožne jakne, zalizane frizure i naravno naše rasplesane cure. Radi se naravno o Reviji “Briljantin na Kantridi” (2014.), a ove godine odabrale smo pjesmu Greased Lightnin’ koju su interpretirale naše “cekavice”: Lana Turković, Lana Stupar, Ana Čop, Sara Spoja Milat, Morena Vuletić, Antonija Tadić, Tara Turalija, Mia Segarić, Mara Klaričić, Lena Glavačević, Nikolina Lukić, Liza Kryzk, Nora Ljubetić, Dora Stanković, Leonarda Zec i Maja Mrakovčić.
To je bio još jedan mjuzikl, još jedno oduševljenje, još stotine zadovoljnih osmjeha naših plivačica. I tada se već znalo, na ljeto moramo opet napraviti nešto što može pokušati nadmašiti reviju prije. Ovaj put ideja je pala na Mamma Miu, biranje glavnih uloga, spremanje cijele scenografije, koju uvijek fantastično pripremi naša Aki, pripremanje revija i eto nas. Ulaznice rasporadne a cure spremne za nastup. Revija “I DO, I DO!”(2015.) uljepšala je večer svima nama, a koliko smo bili veseli podsjetile su nas naše “dekavice”: Ena Peričić, Rita rančev, Paula Biagini, Vita Pavletić, Klara Vidas, Tina Račić, Monika Klajić, Ema Rovtar, Mia Cvijić, Nastasija Gardijan, Leana i Anabela Barbir Stjepanović, Leona Rovan, Sofia Petrisheva i Ana Miškulin.
Kada smo završili s Mamma Miom odmah smo se bacile na razmišljanje, što ćemo sljedeće godine. Počele smo tražiti nešto, što neće samo razveseliti našu publiku, nego kako bi im mogli i našom revojim poslati neku poruku. Nakon dugog razmišljanja došli smo na ideju filma „Hairspray“. Pa smo tako, 2017. godine odlučile maskama, sprejevima i hulahopkama prikazati složnost i zajedništvo samog filma. Kako nam je izgledala revija sa sprejevima prikazale su ove godine veteranke Mia Šestan, Sara Franjul, Paola Poklepović, Meri Drašković i Enia Šimac, i mlađe juniorke Lana Turković, Lana Stupar, Sara Spoja Milat, Morena Vuletić i Ana Čop.
Nakon svih stranih mjuzikla, razmišljali smo kako našu vjernu publiku potaknuti da zapjeva? Kako razveseliti naše none koje su uvijek na tribinama i prate naše cure? Kako bi to mogli pretvoriti u neku našu „domaću“ večer i pokloniti našim roditeljima koreografije na neke od naših najpoznatiji pjesama? Tako je 2018. naša ljetna revija dobila ime „Naše Primorje“, gdje smo uz hitove Duška Jeličića i Marija Batifiache ispratili još jednu uspješnu sezonu i proslavili 110. godina sportskog društva „Primorje 08“. Ovaj puta su nas naše najmlađe članice prisjetile kako je to izgledalo…Mia Štimac, Nika Dobrecović, Nadia Petrisheva, Lora Prpić, Karla Rovan, Dora Petković, Lena Iskra, Marija Prokhorenko, Emily Brnčić, Pia Vunić, Mia Majstorović, Lenny Cvijić, Katja Perić, Lorena Oštarić i Marina Cermin.
Ideja za sljedeću reviju sigurno je svima bila poznata, stigao je u kina film o najpoznatijem bendu ikada: The Queen. Nakon suza i trnca koje nam je sam film pružio bilo je jasno i svi smo se odmah složili: ove godine radimo Queen. Padale su razne ideje,razmišljanja kako bi mogle odraditi to a da publici pružamo onaj osjećaj koji smo mi doživile tokom filma. Nakon dogovora sa real Tribute bandom, postalo je jasno, na Kantridi će biti pravi spektakl. I tako je i bilo, naše plivačice u glavnoj ulozi, Freddie koji luduje po bini iza njih, raspjevana publika i trnci i suze. Pjesmu “I want it all” iz revije “Aqua Queen” (2019.) prikazale su naše juniorke Ivana Radetić, Maria Glavačević, Andrea kosanović, Tia Elena Fućak, Petra Premuš, Magdalena Radovčić, Ana Kus i Enea Šebelja i donesle nam dijelić atmosfere koja je vladala prošle godine na Kantridi.
Nećemo se lagati, i ove godine smo krenule u pripremu, imale smo razne ideje kako i što bi, no svi znamo što nas je snašlo. Bila je ovo teška sezona za naše plivačice, ali su pokazale da znaju stisnuti zube kad treba i da nikad ne odustaju. Ipak, uspijeli smo u ovu skromnu Završnu Reviju unijeti i jednu novu točku “Elvis” koja je poslužila kao najava za sve ono što će tek doći, za sljedeću sezonu kada ćemo se vratiti punom sjaju, u nadi da ćemo uskoro vratitinaše živote u normalu.
I za sam kraj, jedno Veliko Hvala svim našim trenericama koje su godinama radile uz nas, koje su zajedno s nama dijelile ljubav i strast prema ovom sportu, i koje su uvijek bile spremne na sve lude ideje kako bi naše revije i projekti bili izvedeni na najbolji mogući način. Hvala i našem izvršnom odboru, koji uvijek ostane nekako prikirven u svim našim revijama, a velika nam je podrška. I na kraju jedno najveće hvala ide vama dragi roditelji. Hvala vam što nas podržavate i što ste spremni žrtvovati sate i dane za cure, kako bi s nama na bazenu učile, rasle i dijelile ljubav prema sinkru.